1: En bra planteringsbricka är bra att ha när man ska skola om sina plantor. Samt en bra jord, här har jag använt Emmaljungas plantjord `Mylla´

2: Man bör ta några storlekar upp i krukstorlek när man ska plantera om. Här har jag gått från ca 7x7x7 cm kruka på ca 2 dl till en kruka på 2 L.

3: Lägg ca 7 cm jord i botten och sätt ned plantan. Det går bra att plantera den lite djupare denna gång då chili är släkt med Tomat och klarar detta bra och skapar nya rötter.

4: Här på bilden ser man att plantan fått ett bra rotsystem och är i behov av omplantering.

5: Det är bra att inte vänta för länge med omplantering när rotsystemet ser ut på detta sätt för då kan man få rotsnurr och dåliga förutsättningar när rötterna snurrat in sig för många varv i krukan.

6: Sätt ner plantan och fyll på med jord runt om och tryck till försiktigt så inga luftfickor bildas.

7: Lämna några cm så att du kan vattna utan att det rinner över kanten.

8: Glöm inte namnetiketten när du skolar om plantan.

9: Nästa gång när du ska plantera om bör vara när du ser att rötterna syns i botten om du lyfter upp krukan. Gå upp i storlek till 10-15 L eller större.

10: Det är viktigt att vattna direkt efter omplanteringen. Och du kan ha plantan ute om det är 15 plusgrader på natten. Brukar ske någon gång i Juni. Vänj plantan vid solljus genom att täcka den med fiberduk under 1-2 veckor som sedan tas av. Då får inte plantan brännskador av solljuset.